WELLNESS HOTEL AQUATHERM - "A CSALÁDIAS KÖRNYEZET"
CÍM: 8749, ZALAKAROS, ÜDÜLŐ SOR 6.
+36 93 541 910 | +36 30 474 8687

Látnivalók Zalakaroson és Zalakaros környékén

ZALAKAROSI KILÁTÓ

Zalakarosi kilátó

Zalakaros egyik legszebb és legnevezetesebb pontja a fából épült kilátó. Jó idő esetében a Kis-Balaton és Balaton felvidék csodálatos panorámája látható.

A kilátó közelében található egy kis hangulatos borozó, ahol finom és különleges borokat kóstolgathatunk.


KIS-BALATON ÉS KÖRNYÉKE

Kis Balaton és környéke

A Kis- Balaton rendkívül sok természeti és kulturális értékkel rendelkezik, melynek jelentős része védettnek számít. Számos látnivaló található, mint például a Kányavári sziget, Zalavár és a kápolnapusztai Bivalyrezervátum.

A térségben játszódik az 1957-es regény a Tüskevár, mely 2005-ben az ország legnépszerűbb regénye volt. Látogasson el mindenképpen és élje át Matula bácsi és Bütyök kalandjait.


KÁPOLNAPUSZTAI BIVALYREZERVÁTUM

Bivalyrezervátum

A terület rendkívül fontos szerepet játszik a bivalyok fennmaradásában, az istállóban régi állattartási eszközöket és fotókat találhatunk, 200 bivaly él az 50 hektáros területen.

A fogadóépületben lehetőség van ajándéktárgyak vásárlására és egyéb frissítő ételek és italok fogyasztására.


TERMÁLTÓ ÉS ÖKOPART

Termáltó és Ökopart

Zalakaros Fürdőváros legfőbb kincse az egyedülálló ásványi anyag összetételű, termálvíz, mely mindeddig csupán a fürdőzést, a fürdővendégek kényelmét, gyógyulását és pihenését hivatott kiszolgálni, immáron azonban egy mesterségesen létrehozott tavat táplál: ez a termáltó. A tó csodás természeti környezete a köré épített szabadidős parkkal egy új, élménydús kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide érkezők számára. A termáltó mintegy 12900 m2 vízfelülettel rendelkezik, legmélyebb pontja 1,8 m.

A termáltóhoz érkezők első állomása a különleges architekturájú fogadóépület, melynek egyik legizgalmasabb pontja az épülethez tartozó, 15 méter magas kilátótorony, ahonnan csodás kilátás nyílik magára a tóra, a környező erdősávra, illetve az egész komplexumra.
A termáltó környékén kialakított egyedi kis világ egyik legmonumentálisabb, legkiemelkedőbb eleme a 21 méter magas csúszdatorony, mely méreteit tekintve egyedülálló az egész országban. A csúszdatorony két csúszdával rendelkezik, az egyik 21 méter magasból indul és közel 75 méter hosszú, az ún. kamikaze csúszda pedig 12 méter magasról indul és közel 36 méteres hosszával garantálja a száguldás élményét.

Emellett található a hangok pavilonja. Itt a különböző magasságú hangkeltő elemeknek hála, játékos formában ismerkedhetünk meg a hangokkal.
Utunk során kipróbálhatjuk a vízen járás tudományát a termáltavon kialakított vízi tipegő segítségével. A pálya a sekély vízmélységű részekre épült, beton elemekből áll, melyek csúszásmentes felületükkel a biztonságos módon teszik lehetővé a játékot.

A tó két partját híd köti össze, középen egy kis szigettel. A híd túlsó lábától a fények meditációs pavilonjához érünk. A tető alatti tér négy oldalán különböző méretű fa oszlopok helyezkednek el, így mindig besüt a nap valamelyik résen, s ha sokáig figyeljük, a fénycsíkok lassan, a Nap látszólagos mozgását követve folyamatosan változnak, így láthatóvá válik a Föld forgásának hatása.
A tó erdő felőli, déli szélén kezdődik a tanösvény, ami egy lábakon álló fapadló járdán vezet. Az ösvény a fák között kacskaringós úton visz be minket az erdőbe, majd tér vissza a kiindulópontjához. Az állomások padjain megpihenhetünk, élvezhetjük az erdő nyugtató, jótékony hatását. A gyerekek szaladgálhatnak az ösvényen, a fűben megbúvó számtalan védett virág is sértetlen megmarad. A kisebbeket Tőzike tündér is várja az egyik égerfa tövében. Az interaktív táblákat és játékos elemeket átböngészve pedig sok, hasznos információval lehetünk gazdagabbak a környékre jellemző állat- és növényvilágot illetően.

A lurkók másik kedvence a tóparti játszótér, ahol élvezhetik a homokozó, csészealj hinta, körhinta, mászóka és faház nyújtotta örömöket.
Ha tó körüli séta – és a gyerekek utáni szaladgálás – nem lenne elég, a szabadtéri fitness parkban is megdolgoztathatjuk izmainkat. Minden használati útmutatóval ellátott.

Játszótér